‘Antillianen zijn het vaakst verdacht’

De criminaliteit is het grootste probleem voor de integratie in Nederland. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een rapport dat pas deze week officieel naar buiten komt. Het SCP noemt het aandeel van Antilliaanse en Marokkaanse jongeren in de criminaliteit zelfs schrikbarend, meldt RTL Nieuws.

Wie het rapport leest, ziet dat de problemen nog altijd heel groot zijn. Antillianen zijn het vaakst verdacht, daarna volgen Marokkanen en Surinamers.
Van alle Marokkaanse jongens tussen twaalf en 23 jaar is maar liefst 65 procent wel eens aangehouden. Niet westerse migranten maken zes maal zo veel gebruik van een bijstandsuitkering als Nederlanders.

Er zijn ook positieve punten. Zo stijgt het opleidingsniveau onder migranten sneller. Ook gaan steeds meer allochtone jongeren naar het hoger onderwijs.

Related Posts

Add Comment