Award voor uit Curaçao afkomstige Marlon Reina

Woensdag 14 maart is de eerste Connecting Differences Award uitgereikt aan de uit Curaçao afkomstige Marlon Reina. Dit gebeurde tijdens een feestelijke receptie in jongerencentrum Argan in Amsterdam. Volgens het juryrapport is Marlon is niet weg te denken uit (het Roze) Amsterdam, en (de Roze) Antillen.

Sinds 1992 is hij actief in het organiseren van activiteiten en het vragen van aandacht voor de beleving van seksuele diversiteit onder de Caribische gemeenschap. Als journalist en programmamaker treedt hij op de voorgrond als openlijk homoseksuele man uit een gemeenschap waar dat niet altijd tot positieve reacties leidt.

De Connecting Differences Award is voor een persoon die zich aan de hand van concrete activiteiten inzet om homoseksualiteit bespreekbaar te maken bij groepen waar dit gevoelig ligt, zoals bij etnische en religieuze groepen.

Related Posts

One Response

  1. Mila
    April 25, 2012

Add Comment