‘Lezen & schrijven met Anne Frank op Curaçao’

Van 26 maart – 1 september 2012 is de reizende tentoonstelling Lezen & schrijven met Anne Frank te zien in de Openbare Bibliotheek Curaçao. De officiële opening was afgelopen weekend. De tentoonstelling is ontwikkeld voor jongeren van 9 tot 15 jaar.

Onder schooltijd zullen zij, onder leiding van een gids, de tentoonstelling bekijken en werken met het bijbehorende lesmateriaal. Na schooltijd is de tentoonstelling voor iedereen te bezoeken. De tentoonstelling Lezen & schrijven met Anne Frank was hiervoor op Aruba te zien en zal na Curaçao doorreizen naar St. Maarten en Bonaire.

Aan de hand van de tentoonstelling leren jongeren over de geschiedenis van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog en komen zij te weten hoe belangrijk lezen en schrijven voor Anne Frank was. De tentoonstelling belicht het dagboek, mooie-zinnenboek en verhaaltjesboek van Anne Frank en presenteert de boeken die zij las. Bij de tentoonstelling wordt (gratis) educatief materiaal aangeboden. De Anne Frank Stichting en de Openbare Bibliotheek Curaçao willen met de tentoonstelling en bijbehorend educatief materiaal mede het lezen en schrijven onder jongeren bevorderen.

Related Posts

Add Comment