Antilliaan die drenkeling wil redden verdrinkt zelf

De 35-jarige Antilliaan Ramsis Kwidama (35) is donderdagavond in Rotterdam verdronken toen hij probeerde om een 12-jarige jongen uit het water te redden. Hij zat met zijn vriendin in een auto in Delfshaven toen hij rond 18.30 uur drie jonge jongens in de Nieuwe Maas ter hoogte van het Schiehoofd zag springen.

Een van hen, een 12-jarige jongen, kwam in de problemen. Na hulpgeroep sprong de man het water in om hulp te verlenen. Vervolgens kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water. De 12-jarige jongen is uiteindelijk aan boord gehesen van een schip en bleef ongedeerd.

Volgens de vriendin van de Rotterdammer, die zelf een zoontje van 11 achterlaat, is zijn heldenactie tekenend voor Ramsis. ‘Ramsis stierf voor het leven van een jongetje,’ vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

UPDATE: Schippers hebben op 2e Pinksterdag het stoffelijk overschot gevonden van de 35-jarige Ramsis Kwidama. Dat meldde de politie.

Related Posts

Add Comment