VVD wil kansarmen uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten weren

De VVD heeft een initiatiefwet gepresenteerd waarin staat dat ‘kansarme’ immigranten uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten zich niet meer mogen vestigen in Nederland. Dat schrijft MetroNieuws. VVD Kamerlid André Bosman presenteerde het voorstel vandaag.

Inwoners van de eilanden die zich in Nederland willen vestigen moeten in het voorstel van de VVD voldoende Nederlands spreken en kunnen aantonen dat ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Verder moeten ze een diploma hebben die aansluit bij de Nederlandse arbeidsmarkt en geen contacten hebben gehad met justitie.

Dat de eilanden bij het Koninkrijk der Nederlanden horen, staat de plannen volgens de VVD niet in de weg. Nederlanders die zich op de eilanden willen vestigen, moeten ook aan diverse criteria voldoen. Lees verder op MetroNieuws.nl

Related Posts

Add Comment