Schotte: “Nederland zit achter staatsgreep Curaçao”

Premier Schotte van Curaçao heeft zich gisteren met zijn ministers verschanst in het regeringsgebouw Fort Amsterdam. Schotte wil in het regeringsgebouw in Willemstad blijven tot de verkiezingen van 19 oktober meldt de NOS. De gouverneur van Curaçao maakte gisteren het ontslag van de regering-Schotte bekend, maar de premier legt zich daar niet bij neer. Volgens Schotte en zijn ministers is er sprake van een staatsgreep.

De situatie in de binnenstad is volgens NOS correspondent Dick Drayer gespannen. Buiten het regeringsgebouw staan aanhangers van Schotte. “Dat zij door de politie de binnenstad zijn binnengelaten, geeft aan dat het niet duidelijk is hoe de gezagsverhoudingen precies liggen op dit moment.” De politiebonden hebben gezegd dat ze achter de nieuwe regering staan, maar agenten op straat lijken Schotte meer te steunen.

Volgens De Volkskrant heeft Schotte vanuit zijn werkkamer een interview gegeven aan de Venezolaanse tv-zender TeleSur. Daarin stelt hij dat Nederland wellicht achter de ‘staatsgreep’ zit.

Gisteren werd ook het interim kabinet beëdigd:

beediging Fort Amsterdam 20120929 from Footage BV Curacao on Vimeo.

Related Posts

Add Comment