‘Schotte heeft banden met Italiaanse maffia’

De oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte onderhoudt nauwe banden met de internationaal gezochte Siciliaanse crimineel Francesco Corallo. Dat blijkt uit uitgelekte diplomatieke stukken van de Nederlandse ambassade in Rome, schrijft Elsevier.nl vandaag.

Schotte wilde maffia-baas Corallo een belangrijke functie op Curaçao geven blijkt uit de stukken die in handen zijn van SP-Kamerlid Ronald van Raak. Hij heeft demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies (CDA) om uitleg gevraagd.

Uit de brieven zou blijken dat Corallo één van de grote financiers was van de campagne van Schotte. Die zou de Siciliaan een hoge positie hebben willen geven binnen de Centrale Bank van Curaçao. (Bron/Lees verder op Elsevier.nl)

Related Posts

Add Comment