‘Schotte verleidt kiezers met tegoed op MFK-card’

De Movementu Futuro Kòrsou(MFK) van ex-premier Schotte gaat bij vijftienduizend gezinnen waar de nood het hoogst is kaartjes uitdelen waarmee in 2013 maandelijks 100 gulden (40 euro) kan worden opgehaald. De ‘MFK-card’ ziet eruit als een creditcard met de beeltenis van Schotte erop.

Door deze ‘tegoed-kaart’ uit te delen wil Schotte de kiezer ertoe verleiden hem weer aan de macht brengen, zonder dat het hem nu geld kost schrijft De Volkskrant. Schotte zegt dat ‘die hulp al veel langer had moeten gegeven worden’. Hij raakt daarmee een gevoelige snaar bij de allerarmsten in een land waar het sociale vangnet grote gaten heeft en voor wie 100 gulden per maand veel geld is.

De MFK-card zal alleen werken als Schotte komend weekeinde de verkiezingen wint. Lees verder in De Volkskrant.

Related Posts

Add Comment