Verkiezingen 2012 op Curaçao

Op vrijdag 19 oktober 2012 is het zover. Dan mag de bevolking van Curaçao vanaf 08.00 tot 19.00 uur (lokale tijd) naar de stembus. Er doen acht partijen mee aan de vervroegde verkiezingen en er zijn 21 zetels te verdelen. In totaal zijn er 116.857 mensen stemgerechtigd. Bij de vorige verkiezingen van 2010 stemde ruim 65 procent.

De verkiezingen op Curaçao komen vervroegd omdat de regering onder leiding van Gerrit Schotte op 3 augustus 2012 ten val kwam, waarna direct nieuwe verkiezingen werden uitgeschreven. De partijen die deelnemen zijn: Partido Nashonal Pueblo(PNP), Pueblo Soberano (PS), Partido Democraat/Laboral, Partido pa Adelanto i Inovashon Soshal(PAIS), Partido Alternative Real(PAR), Frente Obrero Liberashon 30 di Mei(FOL), Movementu Antia Nobo(MAN)en Movementu Futuro Kòrsou(MFK).

De uitslag van de verkiezingen zal vrijdag laat in de avond bekend worden, in Nederland is het dan zaterdagochtend. Lees ook ‘Vijf vragen over de verkiezingen op Curaçao‘.

Related Posts

Add Comment