Pueblo Soberano wint op Curaçao

De partij van Helmin Wiels die streeft naar onafhankelijkheid van Curaçao, Pueblo Soberano, heeft de verkiezing gisteren gewonnen. Oud-premier Schotte is er dus nu niet in geslaagd opnieuw de grootste te worden. Zijn partij, de MFK, werd tweede meldt de NOS.

De drie partijen van de oude coalitie van Schotte (MFK, Pueblo Soberano en MAN) kregen samen ongeveer 54 procent van de stemmen. Daarmee winnen ze een zetel ten opzichte van de vorige verkiezingen. Indien ze als coalitie doorgaan mag Pueblo Soberano de premier leveren.

Grote verliezer is de vroegere regeringspartij PAR, die bij de vorige verkiezingen de grootste werd maar toch in de oppositie belandde. De PAR eindigt nu als derde.

Lees ook: ‘Uitslag Curaçao niet verrassend‘.

Related Posts

Add Comment