‘Schotte stapt uit partijenoverleg Curaçao’

Gerrit Schotte heeft zich met zijn partij MFK teruggetrokken uit het driepartijenoverleg (MFK, MAN en onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano van Helmin Wiels) dat een nieuwe regering in Curaçao zou vormen. In een persconferentie gaf de ex-premier aan dat zijn partij niet langer met verkiezingswinnaar Helmin Wiels om de tafel kan zitten, omdat het vertrouwen ontbreekt schrijft NRC Handelsblad.

Volgens de krant zou Wiels op de radio en tegen zijn eigen achterban voortdurend slecht spreken over de MFK en Gerrit Schotte. Het steekt de MFK vooral dat Wiels zijn steun heeft gegeven aan de nieuwe screeningswet voor ministers van het interim kabinet Betrian. Mogelijk kunnen een aantal ministers, inclusief de oud-premier zelf, daardoor geen minister worden schrijft NRC.nl.

Related Posts

Add Comment