‘Onafhankelijkheid Curaçao binnen maximaal 5 jaar’

In een brief aan Tweede Kamerlid Ronald Raak (SP) schrijft Helmin Wiels van Pueblo Soberano dat Curaçao binnen maximaal 5 jaar moet onafhankelijk zijn. Wiels, wiens onafhankelijkheidspartij vorige week de verkiezingen op Curaçao won, spreekt van een soevereine status die moet worden bereikt met een stappenplan.

In de brief aan de SP nodigt hij alle politieke partijen in de Tweede Kamer uit voor overleg over het stappenplan. Wiels hoopt dat het overleg met de Tweede Kamer een stappenplan oplevert waarin de nieuwe verhoudingen binnen een periode van 5 tot 10 jaar zijn geregeld. Voorwaarde is dat de nieuwe relatie niet leidt tot “vergaande en abrupte verbreking van de juridische, economische en sociale banden met het moederland”.

Zo zou er in de nieuwe situatie de mogelijkheid moeten zijn van een dubbele nationaliteit en zou er vrij verkeer van personen tussen Nederland en Curaçao moeten bestaan, vergelijkbaar met die binnen de EU. Hier een link naar de brief(PDF).

Related Posts

Add Comment