Nipte meerderheid voor nieuwe regering Curaçao

Op Curaçao is een nipte meerderheid voor een nieuwe regering. Dat heeft informateur Glenn Camelia aan waarnemend gouverneur Adele van der Pluijm-Vrede meegedeeld meldt De Telegraaf. In de beoogde coalitie zit de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano, de liberale partij PAIS en de christen-democratische PNP.

De meerderheid wordt bereikt doordat oudgediende Glenn Sulvaran uit de fractie van de PAR, de partij van oud-minister president Emily de Jongh-Elhage, is gestapt en een nieuwe coalitie steunt. Daarmee hebben elf parlementariërs een intentieverklaring getekend, waarmee een nipte meerderheid in de volksvertegenwoordiging wordt bereikt.

De onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano van Helmin Wiels levert de premier. De partij van oud-premier van Curaçao, Gerrit Schotte, blijft hiermee buiten een nieuwe regering.

Related Posts

Add Comment