Premier Curaçao wil vriendelijk belastingregime voor bedrijven

Premier Daniel Hodge wil dat Curaçao net zo’n vriendelijk belastingregime voor buitenlandse bedrijven krijgt als Nederland. Hij rekent daarbij op goedkeuring van Den Haag, zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant.

Hodge vindt dat Curacao als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden als financiële dienstverlener net zo toonaangevend zou moeten kunnen worden als Nederland. Hij doelt daarmee op de omstreden rol die Nederland speelt als belastingparadijs voor buitenlandse bedrijven; In 2011 sluisden honderd multinationals legaal zeker 57 miljard euro van en naar Nederland waar zij tussen de 0 en 5 procent belasting over betaalden aan Nederland.

Hodge hoopt dat Curaçao die rol kan meespelen. Lees verder in De Volkskrant

Related Posts

Add Comment