Atleet Brian Mariano veroordeeld maar niet in cel

De 27-jarige Curaçaose atleet Brian Mariano is maandag veroordeeld tot twaalf maanden cel (zes voorwaardelijk) wegens drugssmokkel. Hij gaat niet in beroep tegen zijn straf zegt zijn zaakwaarnemer Caroline Feith. Door cellentekort op Curaçao is Mariano ook nog niet aangehouden. Volgens het OM zal hij binnenkort worden opgeroepen om zijn straf uit te zitten.

Begin december 2012 werd 720 gram cocaïne aangetroffen in een koffer van de atleet, waarmee hij van Curacao naar Schiphol wilde. Mariano stelde coke niet zelf in zijn koffer te hebben gedaan. Mariano veroverde in 2012 met de Nederlandse estafetteploeg de Europese titel op de 4×100 meter. Bij de Spelen werd hij met Oranje op dat nummer zesde.

De manager van Brian Mariano verwacht dat de atleet komende zomer gewoon weer op de atletiekbaan staat.

Related Posts

Add Comment