Jellinek-kliniek op Curaçao wil schadevergoeding

Een van de initiatiefnemers van de Jellinek-ontwenningskliniek op Curaçao, de zakenman Jacob Gelt Dekker, wil de schade vergoed krijgen die het gevolg is van de sluiting van de kliniek. Per 1 januari 2013 moest de Jellinek Retreat Curaçao haar deuren sluiten. Dekker wil het Curaçaose ministerie van Economische Ontwikkeling en de inspecteur Gezondheid aansprakelijk stellen.

Dekker zegt dat de problemen met de luxe ontwenningskliniek o.a. zijn ontstaan doordat het ministerie en de inspectie langs elkaar heen werkten. “Het ministerie van Economische Ontwikkeling werkt jaren aan medisch toerisme en maakt daarvoor een tariefontheffing mogelijk, maar tegelijkertijd doet het ministerie van Gezondheid er alles aan om buitenlanders te weren.”

Lees verder op NOS.nl.

Related Posts

Add Comment