Kustwacht Curaçao staakt sinds vrijdag

De kustwacht van Curaçao staakt. Sinds vrijdag heeft een deel van het lokale personeel het werk neergelegd uit onvrede met het personeelsbeleid van de organisatie. Het gaat om ongeveer dertig van de veertig werknemers. Dat meldt de NOS.

De vakbond stelt dat lokale medewerkers zich gediscrimineerd en geïntimideerd voelen. Zij zouden niet voldoende kunnen doorstromen nadat zij hun vijfjarig contract en bijbehorende verlenging van vijf jaar hebben uitgediend. Ook willen de werknemers hun wapen mee kunnen nemen naar huis, omdat zij zich daar bedreigd voelen.

Volgens vakbondsleider Ronaldo Abrahams ligt de Curaçaose kust nu open voor drugstransporten en illegalen die het eiland op willen komen. De directeur van de kustwacht, brigade-generaal der mariniers Dick Swijgman, zegt dat het wel meevalt: “Indien nodig kan Defensie een beroep doen op personeel van andere eilanden in het Caribisch gebied”. Lees verder op NOS.nl.

Related Posts

Add Comment