PVV boycot Interparlementair Koninkrijksoverleg om Wiels

De PVV doet komende week niet mee aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO), waarin de parlementen van Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten elkaar twee keer per jaar ontmoeten. Dat meldt Novum/Nieuws.nl. Het overleg van dinsdag tot vrijdag is bedoeld om tot meer onderling begrip te komen.

Reden voor de boycot van de PVV is de deelname van Helmin Wiels, de voorman van onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano die in oktober de verkiezingen op Curaçao won. Wiels verkondigde eerder dat makamba’s – blanke eilandbewoners die geen Papiamento spreken – in bodybags terug naar Nederland zouden moeten. PVV-Kamerlid Sietse Fritsma weigert aan tafel te zitten met ‘een man die Nederlanders kennelijk dood wil hebben en het Nederlandse volk zwaar bedreigd met zijn racistische en gruwelijke oproep tot geweld’. Lees verder op NU.nl.

Related Posts

Add Comment