Spoor SNS-fraude naar Curaçao

In het fraude-onderzoek bij de vastgoedpoot van SNS Reaal speurt de fiscale opsporingsdienst FIOD naar criminele geldstromen via de Nederlandse Antillen van verdachte Buck G. Dit melden bronnen dicht bij het onderzoek naar de SNS-fraude. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt voormalig directielid Buck G. van vastgoedtak Property Finance van SNS Reaal van omkoping in georganiseerd verband, oplichting en witwassen bij SNS Property Finance

De overzeese activiteiten van de FIOD hangen volgens oud-medewerkers van SNS Property Finance (PF) samen met het ’Antillencircuitje’ dat bij de vastgoedpoot van SNS ontstond, naarmate de invloed van hoofdverdachte Buck G. toenam. Diverse sleutelfiguren uit het netwerk dat G. inschakelde voor werkzaamheden bij SNS, hadden een band met Curaçao.

UPDATE 3/4/2013, 08.45u: Op Curaçao is een inval gedaan bij een bank in verband met het onderzoek. Volgens het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie is de bank doorzocht en is er administratie in beslag genomen. Niemand is gearresteerd. Verder wil het OM niets kwijt over de zaak.

Related Posts

Add Comment