Ook Curaçao maakt zich op voor troonswisseling

De bevolking van Curaçao leeft met de Nederlanders toe naar de troonswisseling op 30 april. Dat zegt Herman George, voorzitter van het Nationaal Comité Inhuldiging Curaçao, tegen Metro Nieuws. Volgens de krant is hij deze dagen druk in de weer met de overzeese inbreng voor het moment dat het koninkrijk de koningin uitzwaait en een koning verwelkomt.

Op 30 april zal het Koningslied meegezongen worden op het Brionplein in Otrobanda. “Op hetzelfde moment als in Nederland staan er misschien wel drieduizend mensen op het Brionplein mee te zingen”, zegt George tegen de krant.

Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren in 2011 zelf op het Brionplein op Curaçao waar ze onthaald werden met een groot feest. Lees het volledige artikel op Metro Nieuws.

Related Posts

Add Comment