‘Twijfels over ruimtereis vanaf Curaçao zijn onzin’

Volgens RTL’s Editie.NL zijn er grote twijfels ontstaan over het prestigieuze ruimtevaartproject Spaceport Curaçao. Het Nederlandse ruimtevaartproject Space Expedition Corporation (SXC) was van plan vanaf de luchthaven in Willemstad toeristische ruimtevluchtjes te gaan organiseren. Dat werd in 2010 al aangekondigd.

Er zouden nu opeens allerlei politieke en juridische barrières zijn opgeworpen onder andere over veiligheid, milieu en kosten meldt RTL. De zender baseert zich op een artikel in De Telegraaf.

Maar de initiatiefnemers van het ruimtevaartproject blijven zelf positief: “Onzin allemaal, er is niets aan de hand” vertelt Michiel Mol directeur van het bedrijf in het blad Quote. “Kijk ,we hebben een bindende overeenkomst met Curaçao afgesproken. Mocht het wetsvoorstel er niet door komen, dan gaat het project gewoon door, maar dan op een andere locatie” aldus Mol.

Hij en z’n consorten hebben namelijk nog een tweede basis gevonden: het Mojave Air Spaceport nabij Los Angeles.

Related Posts

Add Comment