Pueblo Soberano leider Helmin Wiels doodgeschoten

Op Curaçao is politicus Helmin Wiels doodgeschoten, de leider van de grootste regeringspartij van het eiland, de Pueblo Soberano. Wiels werd beschoten op het strand van Marie Pompun, vlak bij zijn woning. Hij zou door drie kogels zijn geraakt. Helmin Wiels was 54 jaar.

De website caribischnetwerk.ntr.nl laat een ooggetuige aan het woord die bevestigt dat de politicus bij het strand van Marie Pompoen, aan de zuidkant van Willemstad, is doodgeschoten. ‘Het gaat absoluut om Helmin Wiels. Hij was daar in gesprek met wat mensen toen het gebeurde.’ De site meldt ook dat de schoten vanuit een voorbijrijdende auto werden gelost en dat er nog geen verdachten zijn aangehouden.

Wiels werd al een tijd lang bedreigd. Dat heeft minister van Justitie Nelson Navarro zondagavond bekend gemaakt. Wiels werd zondag doodgeschoten door twee mannen. De politicus had altijd beveiligers bij zich. Toch besloot hij zondag om zonder beveiligers de straat op te gaan.

Wiels was op 6 maart te gast bij Pauw & Witteman, bekijk het gesprek hier:

UPDATE: NRC publiceert Wiels’ laatste grote interview: ik ben niet bang.

Related Posts

Add Comment