Lawaaimanifestatie in Rotterdam voor Helmin Wiels.

Curaçaoënaars in Nederland organiseren aanstaande zaterdag 11 mei op het Zuidplein in Rotterdam een lawaai-manifestatie naar aanleiding van de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels afgelopen zondag. De ondersteunende organisaties willen de Curaçaoënaars de gelegenheid bieden om te herdenken en hun gevoelens te uiten.

Hiermee willen zij een statement maken voor mensen die zich uit willen spreken voor rechtvaardigheid voor Curaçao en Curaçaoënaars en tegen het monddood maken van mensen.

Veel mensen waren de afgelopen jaren bezorgd over de toekomst van Curaçao. Wiels stond niet alleen in zijn wens om een einde te maken aan de angstcultuur. Daarom willen zij onder de naam ‘Bèrdat ta pika lengua’ – Papiaments voor ‘De waarheid doet pijn ‘ – een ieder de kans geven zaterdag zich uit te spreken tegen misdaad en ondemocratische krachten. Op deze manier willen zij Wiels’ strijd tevens eren en respecteren. Geen berusting zonder rechtvaardigheid. Curaçaoënaars en alle andere betrokkenen, wees vrij te spreken zaterdag.

Tijdens de manifestatie zullen optredens zijn van een brassband, artiesten en sprekers (o.v.).

De Antilliaans-Arubaanse organisaties roepen Antillianen, Arubanen en alle andere belangstellenden op om aanwezig te zijn op de lawaai-manifestatie tegen misdaad.

Lawaai-manifestatie Bèrdat ta pika lenga: za. 11 mei 2013, Zuidplein Rotterdam (t.o. ABNAMRO), 14.00h-15.30h.

Related Posts

Add Comment