‘Migranten uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten weren kan niet zomaar’

Aan migranten uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten kunnen niet zomaar strenge toelatingseisen worden gesteld. Alleen als er zwaarwegende gronden bestaan, is dat mogelijk. Dat staat in een advies van de Raad van State over een initiatiefwet van Tweede Kamerlid André Bosman (VVD) schtijft De Telegraaf.

Bosman wil strenge eisen stellen aan migranten uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. het VVD-Kamerlid diende daarvoor maandag een initiatiefwetsvoorstel in in de Tweede Kamer.

De Raad van State erkent dat relatief veel kansarme Antilliaanse migranten naar Nederland komen en dat zij voor problemen kunnen zorgen. Maar volgens de raad is de juridische ruimte voor een toelatingsregeling „zeer beperkt”. Het is nu aan de Tweede Kamer op een oordeel te vellen.

Related Posts

Add Comment