Curaçaose succesvoorstelling Tambú komt terug

Na het grote succes in 2012 van de swingende theatervoorstelling ‘Tambú, a Freedom Song’ van Het Volksoperahuis,Teatro Luna Blou uit Curaçao en Izaline Calister komt de productie nog één keer terug naar het Bijlmer Parktheater op donderdag 17 oktober. In de voorstelling dansen ook verschillende jongeren van Untold Empowerment mee, waardoor het een echt Amsterdam Zuidoost feestje wordt! ‘Tambú, a Freedom Song’ wordt speciaal in het kader van de viering van 150 jaar afschaffing slavernij opnieuw naar het Bijlmer Parktheater gebracht.

De voorstelling vertelt het verhaal van twee broers. Lorenzo, in Nederland opgegroeid, traint voor de Olympische Marathon. Johnny, hosselaar tegen wil en dank, heeft Curaçao nooit verlaten. Zij treffen elkaar na jaren in Willemstad op de begrafenis van hun vader en erven zijn Tambú, de drum die al generaties lang in bezit is van hun familie. Als de broers de Tambú aan het museum verkopen, keert het noodlot zich tegen hen. Johnny krijgt ontslag en wordt door zijn vrouw uit huis gezet. Lorenzo wordt getroffen door een mysterieuze spierziekte die zijn kans op deelname aan de Spelen tot nul lijkt te reduceren. De diefstal van de Tambú uit het museum leidt tot een zinderende finale.

‘Tambú, a Freedom Song’ werd gemaakt op Curaçao in een samenwerking tussen Kees Scholten en Jef Hofmeister van Het Volksoperahuis en verschillende Curaçaose theatermakers en muzikanten, waaronder acteur Albert Schoobaar, tambúspeler Ompi Tio en steelpanspeler Konkie Halmeyer. De voorstelling werd gebaseerd op gesprekken met
o.a. politici, kunstenaars en schrijvers van het eiland.

Related Posts

Add Comment