Eerste vrouwelijke gouverneur van Curaçao beëdigd

Lucille George-Wout is maandagmiddag op paleis Noordeinde door koning Willem-Alexander beëdigd als gouverneur van Curaçao. Het Eilandgebied heeft daarmee vlak voor het koninklijk kennismakingsbezoek op 18 en 19 november weer een volwaardig gouverneur meldt de Volkskrant.

Sinds het vertrek van Gouverneur Frits de los Santos Goedgedrag in november 2012 heeft Curaçao een waarnemend Gouverneur gehad. De eerste waarnemend Gouverneur was mevrouw Adèle van der Pluijm-Vrede. Sinds juni 2013 is mevrouw Nolda Römer-Kenepa de tweede waarnemend Gouverneur geweest.

Lucille George-Wout(63 jaar) is geboren op Curaçao en is de eerste vrouw die die positie bekleedt. Zij was eerder gedeputeerde van het Eilandgebied Curaçao, minister van de Nederlandse Antillen, lid en later voorzitter van de Staten van de Nederlandse Antillen.

Related Posts

Add Comment