Minister Curaçao wil hulp bij offensief tegen misdaad

De Curaçaose minister Navarro van Justitie roept de hulp in van Nederland en de omliggende eilanden Sint Maarten en Aruba. Volgens hem wordt Curaçao gedestabiliseerd door de georganiseerde misdaad en moet er een offensief hiertegen komen. Die strijd kan het eiland volgens de minister echter niet meer alleen aan meldt de NOS.

Navarro zei dat in reactie op het voorlopige rapport dat verschenen is naar aanleiding van de dood van Luigi Florentina, alias Pretu. Pretu zat vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de politicus Helmin Wiels. Hij overleed in september in een cel in Barber, ten westen van Willemstad. Vermoedelijk was het zelfmoord.

In het justitieel koninkrijksoverleg in januari zal er worden gesproken over zo’n gezamenlijk offensief van het Rijk tegen de georganiseerde misdaad. Lees verder op NOS.nl.

Related Posts

Add Comment