Nederlandse militairen springen bij op Curaçao

Bewapende Nederlandse militairen hebben de politie van Curaçao op oudejaarsavond geholpen. Dat gebeurde in het plaatsje Barber, ten westen van Willemstad. Lokale media berichten dat de bescherming is bedoeld voor het politiebureau van Barber. Daar staat de gevangenis waar één van de verdachten van de moord op politicus Helmin Wiels vastzit.

Een woordvoerder van de kustwacht bevestigde aan de NOS dat militairen van het 17de Pantserinfanteriebataljon uit Oirschot wegversperringen met prikkeldraad hebben geïnstalleerd op de toenaderingswegen naar Barber, een plaatsje ten westen van Willemstad.

Defensie laat weten vooralsnog niets te kunnen zeggen over de aard en achtergrond van de hulp aan het politiekorps van Curaçao. Ook de politie en de minister van Justitie van Curaçao doen verder geen mededelingen.

Related Posts

Add Comment