Tweede Kamer debatteert over vestigingseisen voor Arubanen, Curaçaoënaars en Sint-Maartenaren

Op woensdag 12 maart 2014 om 10.15h ‘s ochtends vindt het uitgestelde plenaire debat plaats over de vestigingseisen voor Nederlanders afkomstig uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten (eerste termijn), de zogeheten ‘Bosmanwet’, genoemd naar de initatiefnemer.

Het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN) roept een ieder die in de gelegenheid is wederom op aanwezig te zijn op de publieke tribune. Laat zien dat je opkomt voor de rechtspositie van Caribische Nederlanders en voor Grondwetartikel 1.

De ingang van de Tweede Kamer is Lange Poten 4, naast Nieuwspoort. Het debat vindt plaats in de plenaire zaal.

Met het wetsvoorstel beoogt de VVD ‘kansarme’ Caribische Nederlanders de mogelijkheid te ontzeggen om zich te vestigen in Nederland. De wet geldt niet voor overige kansarme Nederlanders. Het wetsvoorstel druist ons inziens regelrecht in tegen de meest fundamentele grondrechten, als ook tegen de beginselprogramma’s van de VVD en de PvdA, zie ook deze link.

Related Posts

Add Comment