‘Geen huurhuis voor Antilliaan vanwege afkomst’

Charles Martina krijgt maandenlang ‘nee’ te horen als hij in Rotterdam een huurappartement wil bekijken. Dat komt door z’n afkomst, heeft de Antilliaan ontdekt. Door een e-mail van een makelaar, per ongeluk aan hem verzonden meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant staat het staat er echt! Charles Martina leest het mailtje van verhuurmakelaar Domica nog eens: ‘Bent u van Nederlandse afkomst?’ Hij reageert dat dergelijke vragen helemaal niet aan kandidaat-huurders gesteld mogen worden. Het makelaarskantoor stuurt prompt een mailtje terug met excuses, want zo had de vraag niet gesteld mogen worden. ‘De vraag had moeten zijn: kunt u een kopie van een legitimatiebewijs opsturen.’

Dan ziet Martina nog een tekst onder het bericht. Hij leest met stijgende verbazing de instructie van de leidinggevende, die per ongeluk in de mailwisseling is blijven staan. ‘Hier moet je enorm mee uitkijken,’ zegt die over de afkomst-vraag die aan Martina is gesteld en diens reactie daarop. ‘Dit kan heel schadelijk zijn voor Domica.’ Lees verder op de site van het Algemeen Dagblad.

Related Posts

Add Comment