Rutte: ‘Vrienden op Antillen hoeven zich niet te schminken tijdens Sinterklaas feest’

Een misplaatste opmerking van Premier Rutte over Antillianen en zwarte piet heeft de nodige ophef veroorzaakt op Social Media. Tijdens een persconferentie in Den Haag over de nucleaire top, die in Nederland wordt gehouden, kreeg de premier een vraag van een buitenlandse journalist. Hij vroeg waarom Rutte Wilders’ racistische opmerkingen over Marokkanen veroordeelde maar tegelijkertijd vindt dat Zwarte Piet gewoon zwart moet blijven.

“Zwarte Piet is zwart en dat kan ik niet veranderen. Zo heet hij nu eenmaal”, antwoordde Rutte in het Engels. “Het is een oude kindertraditie en daarin gaat het niet over een groene of bruine piet”.

“Ik kan alleen zeggen dat mijn vrienden op de Nederlandse Antillen heel blij zijn als ze Sinterklaas vieren omdat ze hun gezicht niet hoeven te schminken. En als ik zelf Zwarte Piet moet spelen dan ben ik dagen bezig om de verf van mijn gezicht te krijgen.”

Related Posts

Add Comment