Rutte zegt sorry tegen minister-president Curaçao

Mark Rutte heeft zich tegen minister-president van Curaçao Ivar Asjes verontschuldigd voor zijn curieuze uitspraken over Zwarte Piet. Zijn opmerking dat zijn ‘vrienden op de Nederlandse Antillen’ blij zijn met het sinterklaasfeest ‘omdat zij hun gezicht niet hoeven te schminken’, is op de Antillen niet goed gevallen meldt het Algemeen Dagblad.

‘Als ik zelf Zwarte Piet moet spelen, dan ben ik dagen bezig om de verf van mijn gezicht te krijgen’, zei Rutte zondag. Zijn ‘vrienden op de Antillen’ kenden dit ongemak tenminste niet.

Volgens de krant zei Rutte gisteren na afloop van de ministerraad: ‘Ik heb daar niemand mee willen beledigen’. Hij heeft zelf met Asjes gebeld om uit te leggen dat het een ongelukkige opmerking was. Asjes zou de excuses van Rutte hebben geaccepteerd.(Foto: caribischnetwerk.ntr.nl)

Related Posts

Add Comment