OCAN Europese verkiezingsdebat

Op zaterdag 17 mei 2014 organiseert het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN) een Europese verkiezingsdebat onder de naam: European-Dutch-Caribbean voices in the EU-parliament! Negen kandidaten voor het Europees Parlement – onder wie de Curaçaose Maruschka Gijsbertha en Marc Frans – gaan in het Millinxparkhuis, Millinxstraat 69, Rotterdam met elkaar en met u in debat.

Mito Croes
De avond wordt ingeleid met een keynote speech van de Arubaanse staatsrechtgeleerde mr. dr. Mito Croes. Hij zal ingaan op onder meer de haalbaarheid en wenselijkheid om een kandidaat uit ‘de West’ in het Europees parlement krijgen.

Anousha Nzume
Het debat staat onder leiding van de bekende tv-persoonlijkheid Anousha Nzume. De deelnemers aan het debat zijn: Maruschka Gijsbertha (Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten / PvdA), Marc Frans (Europese Volkspartij / CDA), Raoul Boucke (Alliantie van Liberalen en Democraten in Europa, ALDE / D66), Lara de Brito (Groenen-Europese Vrije Alliantie / GroenLinks), Stieneke van der Graaf (Europese Conservatieven en Hervormers / ChristenUnie), Michel van Hulten (Ik Kies voor Eerlijk), Yernaz Ramautarsing (Artikel 50), Alexander van Steenderen (Europees Unitair Links-Noord GroenLinks/SP) en Adriana Hernandez (50+ partij). Armando Lampe (Ik Kies voor Eerlijk) heeft vanuit Aruba voor de bezoekers een video-boodschap.

Optreden Humberto Nivi!
Tijdens de pauze en op de netwerkborrel kunt u genieten van een optreden van de excentrieke Venezolaans-Curaçaose zanger Humberto Nivi, die u meeneemt met een muzikale reis door de Cariben.

Route Millinxparkhuis
Het OCAN Europese verkiezingsdebat wordt georganiseerd in het Millinxparkhuis, Millinxstraat 69, Rotterdam, Inloop 19.15h, aanvang 20.00h. Route: vanaf Rotterdam CS neemt u de metro naar halte Maashaven. Dan loopt u over de Dordtselaan (brede straat met winkels aan de overkant); 3e straat rechts: Heinenoordstraat. Vervolgens links de Millinxstraat in (plm. 7 min. lopen). In het gebouw bevindt zich tevens een school en een kinderopvang. Toegang is gratis. Het debat duurt tot 22.00h. Daarna is er gelegenheid om te netwerken. Meer info: www.ocan.nl, 070-3803301, of 06-51969524.

Related Posts

Add Comment