Vierde dag hongerstaking premier Aruba

De Arubaanse minister-president Mike Eman is sinds vrijdag in hongerstaking. Aanleiding is het besluit van de Rijksministerraad in Den Haag om gouverneur Fredis Refunjol te instrueren de eilandbegroting 2014 nog niet te tekenen. Eman verklaart zich solidair met de bevolking door niet te eten.

Als Nederland de Arubaanse gouverneur geen toestemming geeft de begroting te ondertekenen, zal Aruba binnenkort geen betalingen meer kunnen verrichten. Dat zegt de minister-president vandaag in een persbericht. Als Aruba geen betalingen meer kan doen, kunnen ook de salarissen en uitkeringen niet betaald worden.

UPDATE:
Aruba dreigt nu met politieke en juridische stappen om Nederland te dwingen de landsbegroting van het eiland te tekenen.

Related Posts

Add Comment