Oud-minister Curaçao in hongerstaking

George Jamaloodin, voormalig minister van Financiën op Curaçao, is in hongerstaking gegaan uit protest tegen zijn detentie. Dat heeft zijn advocaat, Chester Peterson, maandag bekendgemaakt.
Jamaloodin werd vorige week donderdag opgepakt. Hij is verdachte in een onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels; die werd op 5 mei 2013 op een lokaal strand doodgeschoten. Voor de moord zitten momenteel vier Curaçaose mannen vast. Jamaloodin is de enige verdachte in het onderzoek naar de opdrachtgevers die vastzit.

Jamaloodin protesteert met zijn hongeractie tegen zijn detentie in een politiecel. Volgens zijn advocaat zit Jamaloodin vast onder erbarmelijke omstandigheden. Hij noemt Jamaloodin verder een verdachte in ‘een politiek proces’.

Related Posts

Add Comment