Venezuela dreigde raffinaderij Curaçao te sluiten

Venezuela dreigde een olieraffinaderij op Curaçao te sluiten als de Venezolaanse drugsverdachte Hugo Carvajal op Aruba niet vrijgelaten zou worden. Dat hebben de Verenigde Staten dinsdag gezegd meldt NU.nl.

Generaal Carvajal werd woensdag op verzoek van de VS op Aruba opgepakt. De diplomaat zou zich schuldig hebben gemaakt aan drugssmokkel. Het was de bedoeling dat hij zou worden uitgeleverd aan de VS. Toch kwam hij zondagavond op vrije voeten nadat Nederland had besloten dat de voormalig beoogd consul diplomatieke onschendbaarheid heeft.

De VS beweert nu dat Venezuela dat voor elkaar heeft gekregen door de diplomatieke en economische betrekkingen met Nederland op het spel te zetten. Volgens de Amerikanen probeerde het Zuid-Amerikaanse land met economische sancties druk uit te oefenen op Nederland.

Related Posts

Add Comment