Amper Zwarte Pieten-discussie op Curaçao

Terwijl Nederland op zijn kop staat vanwege de Zwarte Pieten-discussie, het ontlokte zelfs de Raad van State een uitspraak, maakt op Curaçao niemand zich druk om het uiterlijk van Zwarte Piet. Althans dat zegt EenVandaag.

De Pieten worden nog steeds zwart geschminkt en Sinterklaas is nog steeds een leuk feest zonder discussie. De traditie is door de Nederlandse kolonisten naar het eiland gebracht en wordt nog steeds groots gevierd. Toch klinkt er wel een kritisch geluid over de rol van Zwarte Piet, maar die komt uit een onverwachte hoek: van de voornamelijk blanke, Nederlandse school.

Vanavond in EenVandaag doet de Nederlandse Eveline Wouters haar verhaal. Zij woont 3 jaar op Curaçao en vindt dat de racistische Zwarte Piet moet stoppen. Wouters is een petitie gestart om Zwarte Piet van de school van haar kinderen te weren.

Antropologe Angela Roe verklaart vanavond in EenVandaag waarom Zwarte Piet nog zo populair is op Curaçao. ‘Mensen leggen de link niet omdat ze niet met hun verleden bezig willen zijn.’

Related Posts

Add Comment