Half miljoen gulden tipgeld uitgeloofd in zaak-Wiels

Op Curaçao heeft het Openbaar Ministerie maandagmiddag (lokale tijd) tipgeld uitgeloofd aan degene die kan aangeven waar het geld is gebleven dat is betaald voor de moord op politicus Helmin Wiels. De tipgever krijgt de helft van het bedrag dat uiteindelijk wordt gevonden. Het zou naar verluidt gaan om een half miljoen gulden (ruim 240.000 euro).

In verband met de moord is 37-jarige Elvis K. vorig jaar veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Die straf is vorige week in hoger beroep bevestigd. Volgens het OM, dat bezig is met onderzoek naar de geldstromen rond opdrachtgevers van de moord, heeft K. als uitvoerder maar een klein deel van het totale bedrag ontvangen, naar verluidt 60.000 gulden (ongeveer 29.000 euro).

Twee tussenpersonen zouden een groot deel van het bedrag achter hebben gehouden. Het OM is nu op zoek naar het resterende bedrag en roept daarvoor de hulp van het publiek in, om er achter te komen waar dat geld is gebleven.

Related Posts

Add Comment