Arubaan overleden na hardhandige arrestatie door politie NL [VIDEO]

De Arubaan Mitch Henriquez uit Aruba is zondagavond in Nederland overleden nadat hij een dag ervoor in een politieauto onwel was geworden. Bij zijn aanhouding werd door agenten geweld gebruikt. De Rijksrecherche is een onderzoek gestart en ook de familie van Henriquez vraagt getuigen zich te melden.

Het slachtoffer was bij familie op bezoek en bezocht zaterdagavond in het Haagse Zuiderpark het drukke Night at the Park, de betaalde tegenhanger van Parkpop. Rond 21.45uur werd hij gearresteerd omdat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had.

Dat ging niet zonder slag of stoot. Henriquez verzette zich en politiemedewerkers gebruikten geweld om de man onder controle te krijgen. Onderweg naar het bureau werd hij in de politiewagen plotseling onwel. Agenten startten meteen reanimatie, een ambulance bracht hem vervolgens in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis, aldus het OM in een verklaring over het incident.

Op deze videobeelden is echter te zien dat de 42-jarige Henriquez op het terrein van het festival al onwel leek te zijn geworden:

UPDATE:
Een getuige over het incident:

In de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap is ontsteld gereageerd op de dood van de 42-jarige Mitch Henriquez. De gemeenschap wil de onderste steen boven krijgen over de gang van zaken bij Henriquez’ arrestatie. “Dit gaan we niet zomaar pikken. Zeker niet als blijkt dat de berichtgeving bewust is gemanipuleerd”, zegt oud-PvdA-Kamerlid John Leerdam op Facebook.

Related Posts

Add Comment