Arubaanse agent en familie op Aruba worden bedreigd

Racisme was niet het motief van het hardhandige politieoptreden zondag in het Haagse Zuiderpark waarbij de Arubaan Mitch Henriquez overleed. Dat zei zijn neef Alex Dijkhoff tegen de NOS. “Een van de agenten die betrokken was bij de aanhouding is ook Arubaans. Dus als je het mij vraagt, ik denk het niet” aldus de neef.

De desbetreffende agent heeft echter via een advocaat laat weten niet een van de vijf agenten te zijn geweest die de 42-jarige Mitch hardhandig heeft gearresteerd. Zowel de agent als zijn familie op Aruba worden momenteel bedreigd, zegt zijn advocaat tegen Caribisch Netwerk.

“Volgens de advocaat is het wel zo dat de Arubaanse agent, die al zo’n tien jaar in Den Haag werkzaam is, als eerste met Henriquez in aanraking kwam. Hij heeft Henriquez weggeduwd tijdens dit contact. Daarna, toen hij op zes meter afstand van hem was, zou Henriquez hebben geroepen dat hij gewapend was. Op dat moment ging niet hij, maar een aantal van zijn collega’s op Henriquez af en overmeesterden zij hem, met alle gevolgen van dien.”

De Arubaanse agent is daarom ook niet geschorst meldt de site caribischnetwerk.ntr.nl.

Related Posts

Add Comment