Honderden bij stille tocht voor Mitch Henriquez in Den Haag

Enkele honderden mensen hebben zaterdagmiddag in Den Haag meegelopen in de stille tocht ter nagedachtenis aan Mitch Henriquez. De gevolmachtigd ministers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten waren er bij, evenals staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.

De tocht begon bij het Haagse station Moerwijk. De deelnemers droegen lichtblauwe ballonnen en Arubaanse vlaggen. Een aantal mensen had een T-shirt aan met het opschrift Justice for Mitch. De tocht eindigde in het Zuiderpark, waar Henriquez het slachtoffer werd van politiegeweld.

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag liep niet mee, op verzoek van de familie. Die wilde dat de stille tocht een herdenkingsmoment zou zijn voor familie en vrienden.(FOTO: Twitter/Alexander Bakker)

Related Posts

Add Comment