Voor het eerst koninkrijksboot op de Canal Parade

Vandaag (1 augustus) vindt de twintigste editie van de Gay Pride plaats in Amsterdam. Dit jaar vaart er voor het eerst een koninkrijksboot mee op de Canal Parade, met vertegenwoordigers van homo-organisaties uit alle delen van het Koninkrijk. Want in Nederland zijn de homorechten misschien goed geregeld, maar dat is niet overal zo in ons Koninkrijk meldt EenVandaag.

Zo is een in Nederland afgesloten huwelijk tussen twee mannen bijvoorbeeld niet rechtsgeldig op Aruba. Ook op andere eilanden is er nog veel werk te verrichten voor wat betreft homoacceptatie, aldus het programma.

In Radio EenVandaag een gesprek met de Antilliaanse acteur Raymi Sambo, de Arubaanse parlementariër Desiree Croes en Ramona Pikeur, initiatiefneemster van de koninkrijksboot. Luister hier naar de uitzending.

Related Posts

Add Comment