Churandy Martina: Curaçaoënaar bij verlies, Nederlander bij winst

De altijd goedlachse sprinter Churandy Martina heeft momenteel te maken met wat blessureleed. De laatste race tot nu toe finishte hij als achtste op de 100 meter van de World Challenge in Madrid. Niet voor het eerst legden de Nederlandse media na afloop nadruk op zijn Curaçaose achtergrond en reserveert het de uitdrukking Nederlander voor wanneer hij aansprekende resultaten boekt. Dat schrijft het Caribisch Netwerk van de NTR.

Op de vraag als dat hem stoort zegt Martina: “Ik ben dezelfde Churandy Martina, in Curaçao geboren met een Nederlands paspoort. Jij weet ook dat het niet eerlijk is. Maar ik kan niks eraan doen, die mensen blijven gewoon hetzelfde doen volgende keer. Als ik goed loop – finale, medaille en alles – ben ik weer Nederlander.”

Gelukkig weet Martina te relativeren: “Ik hou me niet aan negatieve dingen vast, ik heb er geen tijd voor.” Lees verder op caribischnetwerk.ntr.nl.

Related Posts

One Response

  1. Rossanna
    August 6, 2015

Add Comment