Filmproducties uit Curaçao naar Nederland

sensei

Distributeur Full Color Entertainment gaat zich volledig richten op het werk van zwarte onafhankelijke regisseurs en zich er hard voor maken dat deze titels in Nederland meer aandacht krijgen. De eerste twee films van Full Color gaan half augustus in Nederland in première en zijn producties uit Curaçao.

Deze zijn gemaakt door donkere filmmakers die in Nederland een opleiding tot regisseur hebben gevolgd. Het gaat om ‘Sensei Redenshon’, die vertelt over een man die na een lange gevangenisstraf weer contact met zijn zoon probeert te krijgen, en de documentaire ‘Sombra di Kolo’, die toont hoe groot de invloed van huidskleur is op het dagelijks leven in Curaçao.

De twee titels hebben in Curaçao uitverkochte zalen getrokken en hebben volgens initiatiefnemer Peggy Gemerts ook potentie in Nederland veel publiek te vinden. Gemerts werkte jarenlang als marketing manager voor Entertainment One en Dutch FilmWorks. Hier viel haar op dat onafhankelijke zwarte films vaak niet goed hun werk weten te vinden naar de Nederlandse filmtheaters en daardoor in Nederland geen aandacht krijgen.

Related Posts

Add Comment