‘Churandy Martina meest positieve BN’er’

churandy-blij

Topsporter Churandy Martina is de meest positieve Bekende Nederlander(BN’er). Tot die conclusie komt Mark Verhees, schrijver en spreker op gebied van positiviteit. Hij hield een onderzoek onder zijn 600.000 volgers. Met een overweldigende meerderheid van stemmen, 74 procent, werd Martina gekozen tot ‘meest positieve BN’er’. De sprinter, die vier keer meedeed aan de Olympische Spelen, versloeg onder andere Ali B. en Marco Borsato.

Churandy Thomas Martina (Willemstad, 3 juli 1984) is een sprinter uit Curaçao. Hij nam viermaal deel aan de Olympische Spelen. Tweemaal voor de Nederlandse Antillen (2004 en 2008) en tweemaal voor Nederland op de Olympische Spelen in Londen, in 2012, en in Rio de Janeiro in 2016. In Londen stond hij in de finales van de 100 m, 200 m en 4 x 100 m; in Rio de Janeiro in de finale van de 200 m.

Martina is Nederlands recordhouder op de 60 m, 100 m, 200 m en de 4 x 100 m estafette en heeft daarnaast ook alle sprintrecords van de Nederlandse Antillen in handen.

Related Posts

Add Comment