Twee dagen aardbevingen op Aruba en Curaçao

Curaçao en Aruba zijn voor de tweede keer in twee dagen opgeschrikt door een aardbeving. Donderdagochtend had die een kracht van 4.8. De beving vanochtend(vrijdag) was met 5.8 een stuk sterker en werd op beide eilanden goed gevoeld meldt de NOS. Het epicentrum lag tussen Venezuela en Curaçao.

Beide bevingen vonden plaats tussen Venezuela en Curaçao en Aruba, ongeveer 60 km uit de kust op een diepte van 10 kilometer. Leon Pors, geoloog bij de Curaçao Footprint Foundation, verwacht nog wel meer activiteit in de regio. “Geologisch gezien is het niet uitzonderlijk wat er gebeurt, maar de kracht van de laatste beving en dat ze zo vlak na elkaar komen is dat wel.”

FOTO(c) NOS: Op Curaçao werd een bouwmarkt ontruimd, nadat er schappen naar beneden kwamen

Related Posts

Add Comment