Verkiezingen Sint-Maarten uitgesteld vanwege gevolgen orkaan

De parlementsverkiezingen op Sint-Maarten worden met zeven weken uitgesteld. Gouverneur Eugene Holiday zegt dat er meer tijd nodig is voor de voorbereidingen vanwege de ravage die orkaan Irma heeft aangericht in september. Dat meldt de NOS.

De inwoners van Sint-Maarten kunnen nu naar de stembus op 26 februari, in plaats van 8 januari. De VVD zei vorige week dat de verkiezingen minstens een jaar moeten worden uitgesteld, omdat de aandacht volledig naar de wederopbouw moet gaan.

De voorzitter van het centrale stembureau op het eiland waarschuwde ook dat Sint-Maarten niet klaar is voor een stembusgang. Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was het niet eens met de VVD over het jaar uitstel. Hij wilde van het eiland horen wanneer er wel ordentelijke verkiezingen gehouden konden worden.

Related Posts

Add Comment