Nabestaanden Henriquez noemen zaak ‘spookproces’ en lopen weg

Nabestaanden Henriquez noemen zaak spookproces en lopen weg

Familie en ook advocaten in de zaak Mitch Henriquez zijn vanmiddag weggelopen uit wat zij noemen een ‘spookproces’. Bij de familie is het idee ontstaan dat ze “in een soort van spookproces zijn beland, dat gevoerd moet worden omdat het moet en niet omdat de waarheid boven water moet komen”. Dat zei hun advocaat Richard Korver tegen de rechtbank.

Volgens de familie is Henriquez overleden door disproportioneel geweld bij zijn aanhouding en is dat alleen maar boven water gekomen dankzij oplettende burgers, die filmpjes van het incident hebben gemaakt en gedeeld op sociale media. Ook vond een door de familie ingeschakeld recherchebureau veel scherpere filmbeelden van de gebeurtenissen dan die door de Rijksrecherche aan het Openbaar Ministerie werden geleverd. Die beelden hebben ze laten analyseren door liplezers, die concludeerden dat de agenten al bij Henriquez’ inrekening wisten dat hij was overleden. Met deze informatie werd volgens de familie door de rechter nauwelijks iets gedaan.

Volgens advocaat Korver zijn er zoveel zaken mis met het onderzoek dat er van een eerlijk proces niet langer sprake is. “Dan kunnen we niet anders dan op deze manier het signaal afgeven aan de rechtbank, maar met name ook aan het Openbaar Ministerie en de Rijksrecherche dat dit onderzoek gewoon beneden de maat is.”

Henriquez’ zus Lila denkt dat het proces erop uitdraait dat de verdachten de laagste straf of helemaal geen straf krijgen. “Dan heeft het ook geen zin om er bij te zijn” zei ze tegen de NOS.(Bron/Beeld: NOS)

Related Posts

Add Comment