Aruba krijgt eerste vrouwelijke premier

Afgelopen weekend is op Aruba een nieuwe regering beëdigd. Met de coalitie onder leiding van Evelyn Wever-Croes(FOTO) krijgt Aruba voor het eerst een vrouwelijke premier. Haar partij MEP vormt een coalitie met de partijen POR en RED. Na vijf weken onderhandelen is nu een nieuwe regering beëdigd.

Het eiland heeft voor het eerst sinds zestien jaar weer een coalitie, na lange tijd geregeerd te zijn door partijen die in hun eentje een meerderheid in het parlement hadden. Bij verkiezingen op 22 september verloor de AVP van de toenmalige premier Eman de absolute meerderheid.

Het kabinet-Wever-Croes bestaat uit acht ministers. Evelyn Wever-Croes neemt naast Algemene Zaken de portefeuilles Integriteit, Energie en Innovatie voor haar rekening.

Related Posts

Add Comment