OM: agenten schuldig aan mishandeling Henriquez, maar geen straf

OM: agenten schuldig aan mishandeling Henriquez, maar geen straf

Het Openbaar Ministerie eist geen straf tegen de twee agenten die terechtstaan voor hun rol bij de dood van Mitch Henriquez. Dat meldt de NOS. Ze zijn volgens het OM alleen schuldig aan mishandeling, omdat het geweld dat ze gebruikten buitenproportioneel was, zei een officier van justitie in het requisitoir.

Het OM komt tot de conclusie dat niet bewezen kan worden dat de dood van Henriquez het gevolg is van de nekklem, die door een van de agenten bij de aanhouding werd toegepast. Deskundigen zeiden vorige week dat de doodsoorzaak vermoedelijk een acuut stresssyndroom is geweest.

Het OM vindt de laatste verklaring voor het overlijden het meest aannemelijk. Dat leidt ertoe dat volgens het OM alleen mishandeling bewezen kan worden. Voor mishandeling met de dood ten gevolg geldt dat niet.

Related Posts

Add Comment